Skip to main content
Pet friendly izleti i atrakcije

Pula

By 3 ožujka, 20227 ožujka, 2022No Comments

PULA

Rimski amfiteatar, najpoznatiji i najznačajniji spomenik Pule koji svjedoči o vremenima nastanka grada, bio je mjesto zabave, borbi gladijatora i raznih doživljaja. Sve to možete vidjeti i doživjeti i danas, a pritom su dobrodošli i vaši kućni ljubimci.

Povijesni muzej (Kaštel), kojeg su u 17. stoljeću sagradili Mlečani, ostao je odlično sačuvan pa je nezaobilazna stanica pri obilasku grada, jer osim što ugošćuje Povijesni i pomorski muzej s njega se pruža jedinstven pogled na sam grad.

Nedaleko od centra Pule nalazi se Šijanska šuma, koja je služila za odmor i rekreaciju austrougarske vojske i gospode. Istu ulogu ima i danas, mjesto je rekreacije, šetanja, igranja i odmora, u sjeni stoljetnih stabala, ali i mjesto gdje možete provesti kvalitetno vrijeme sa svojim kućnim ljubimcima.

Otočje Nacionalni park Brijuni spoj je prirodnih ljepota i kulturnih spomenika najviše vrijednosti. Kućni ljubimci su dozvoljeni, no zbog neobične flore i faune te brojnih životinja na otočju, mogu se kretati samo na uzici, na propisanim područjima. Više informacija: www.np-brijuni.hr